Coöperatieve vereniging

Cultureel Boekencentrum Nieuw-West

De Coöperatieve Vereniging Cultureel Boekencentrum Nieuw-West i.o. wil de enige boekhandel uit het grootste stadsdeel van Amsterdam, boekhandel Meck & Holt, in 2025 voortzetten. De boekhandelaren gaan dan met pensioen. Een groep enthousiaste klanten zet zich samen met de huidige eigenaar in voor het voortbestaan van deze fijne winkel.

De toekomst van de boekhandel

Eind 2025 dreigt boekhandel Meck & Holt in Osdorp vanwege naderend pensioen te moeten gaan sluiten. Daarmee zou de enige en laatste boekhandel in Nieuw-West verdwijnen. Boek dicht. Voorgoed. Een stadsdeel zo groot als Haarlem, Maastricht of Nijmegen zonder boekhandel. Een literaire woestijn waar alles te koop is behalve een boek. Dat kan toch niet. En dat mag toch niet. En dat wil je toch ook niet.

Zo dachten meerdere klanten die schrokken van dit vooruitzicht. Ze staken hun koppen bij elkaar waarna het idee ontstond om een doorstart te maken als Cultureel Boekencentrum Nieuw-West. Zogezegd, zo nog lang niet gedaan. Maar er is een idee, er zijn mensen en er is een plan:een doorstart van Meck & Holt als coöperatieve vereniging. Met de boekhandel als motorblok voor een scala aan literaire activiteiten.

Je kunt nu lid worden!

Het is een avontuur en daarvan weet je vooraf nooit hoe het afloopt. Wij nodigen je graag uit om met ons mee te gaan op deze avontuurlijke reis.

Wij zijn van start gegaan met onze campagne: we nodigen je van harte uit lid te worden van de coöperatieve vereniging. Hierbij de benodigde achtergrondinformatie d.d. 18 september 2023:

Terugblik informatieavond en tussenstand

Afgelopen dinsdag 26 september 2023 hadden we een succesvolle informatieavond over de toekomst van Meck & Holt – Cultureel Boekencentrum Nieuw-West, de coöperatie in oprichting.  In een erg prettige en nieuwsgierige sfeer hebben we als oprichtingsbestuur uitgelegd op welke wijze wij denken dat de toekomst van boekhandel Meck & Holt veiliggesteld kan worden. De enige boekhandel in Nieuw West. De highlights van de avond waren:

  • De beoogde nieuwe boekhandelaren Petra Willemsteijn en Annemarie Jongkoen hebben zich uitgebreid voorgesteld, met hun ambities en verwachtingen;
  • De structuur waarin wij de toekomst tegemoet willen treden is uitgelegd. We willen een eenheid smeden van de boekhandel (een BV) en de coöperatieve vereniging. De coöperatie (met 100 beoogde leden-coöperanten) verlenen steun aan de boekhandel: met vrijwilligers, met culturele activiteiten en met geld.
  • De BV is een bedrijf waarin Petra en Annemarie de meerderheid van de aandelen hebben en waarin bedrijfsmatig wordt gehandeld. De coöperatie neemt een minderheidsaandeel, maar wel met een aantal vastgelegde voorwaarden (z.g. preferent aandeel).
  • We hebben een uitgebreide vraag- en antwoordronde gehouden, die zeer geanimeerd en opbouwend was.
  • Zo’n tien personen hebben zich op die avond zelf nog als coöperant aangemeld.
  • Daarmee zitten we nu op 2/3 van het beoogde aantal coöperanten en op 4/5 van het benodigde kapitaal.
  • Voor 31 december 2023 willen we de 100% toch wel bereikt hebben. Dat gaat vast lukken. Mocht u (of uw vrienden en kennissen) zich nog willen aansluiten: graag! Meer informatie is opvraagbaar, stuur een mail naar Niko Koers om je aan te melden. Of misschien wil je als vrijwilliger de handen uit de mouwen steken en meedenken en doen, stuur dan ook een mail naar Niko.

Zonder handel geen voorbestaan

En zonder handel, geen voortbestaan. De boekhandel kan wel wat vrienden gebruiken die zich inzetten om zoveel mogelijk klanten van bolpuntcom te verleiden om over te stappen naar onze (web) winkel,  maar ook om deel te nemen aan evenementen en andere activiteiten. Dit is de plek waar lezers en schrijvers samenkomen. We hebben een uitstekende internetservice en verkopen daarbij ook online boeken.
Probeer maar eens, en klik op Webshop Meck & Holt.

Volg ons!

Volg ons. Kom erbij. Houd jezelf op de hoogte. Roep uw kennissen op om zich aan te melden en op de hoogte te blijven van onze boeken, evenementen en de online boeken die we verkopen. Door deze website te delen, of ons aan te bevelen via Facebook, Instagram en LinkedIn.

Bestel een boek

Meck & Holt, Cultureel Boekencentrum Nieuw-West is aangesloten bij Libris.nl. Zo kun je het boek waar je naar op zoek bent makkelijk online bestellen en heb je het meestal binnen een paar werkdagen.

Je maakt ons het meest blij als je kiest voor ophalen en betalen in onze winkel!

Uitgelicht

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van al het literaire nieuws en onze activiteiten.

Volg ons. Kom erbij. Houd jezelf op de hoogte. Roep uw kennissen op om zich aan te melden en op de hoogte te blijven van onze boeken, evenementen en de online boeken die we verkopen.

Nieuw-West Side Stories

Geef uw stem aan het beste verhaal uit Nieuw-West Side Stories!

Aan de Nieuw-West Side Stories, zesde jaargang, tijdens de Boekenweek ons speciale Boekgeschenk en nu nog te koop voor € 4,99, is de Publieksprijs Nieuw-West 2023 verbonden. U als lezer bepaalt aan welk verhaal de prijs (€ 1.000,-) wordt toegekend. Als lezer geeft u op literatuurprijs.nieuwwest@hotmail.com aan wat u de beste 3 verhalen vindt, de 1e, 2e en 3e plaats onder vermelding van het unieke stemnummer van uw exemplaar.

– Lees verder –

Tweedehands boeken

De tweedehandsafdeling van Meck & Holt gaat van start

Met een geweldige donatie van zo’n 1000 titels aan thrillers en literaire romans van excellente kwaliteit durven we los te gaan. De afgelopen 2 maanden hebben Liesbeth Stijl, Rita Vink en Marja Baard als vrijwilligers van het Culturele Boekencentrum Nieuw-West gewerkt aan de afdeling Tweedehands bij Meck &Holt.

Kom lekker neuzen op onze bovenverdieping en vindt misschien net dat boek wat je altijd nog had willen lezen of je serie in je boekenkast alsnog compleet maakt. Natuurlijk voor een heel aantrekkelijke prijs.

– Lees verder –

Engelstalige boeken

De afdeling Engels wordt door gepensioneerd docent Engels, Frans Niesen, verbeterd en uitgebreid. Hebben we een boek niet in huis, dan gaan wij het boek voor u bestellen. In gesprek over Engelse literatuur? Frans is elke dinsdag in de winkel aanwezig en staat u graag te woord. U kunt hem ook mailen met uw vragen of suggesties. Stuur een mail naar Frans Niesen.

Aanbod voor scholen

Wij werken aan een duurzame samenwerking met alle scholen in Nieuw-West. Het Cultureel Boekencentrum is voor u een betrouwbare leverancier en u bent voor ons een gewaardeerde klant.

– Lees verder –

Nieuw West Side Stories

Nieuw-West heeft een eigen boekenbal, compleet met een eigen literatuurprijs. Sinds zes jaar wordt de publicatie Nieuw-West Side Stories verzorgd en gepubliceerd door Meck & Holt. En wordt er in en in samenwerking met De Meervaart een boekenbal georganiseerd.

Lezers kunnen stemmen op het beste verhaal over Nieuw-West! Elk jaar is de laatste editie het geschenk van Meck & Holt tijdens de Boekenweek. In de winkel zijn alle edities te koop voor  €4,99, met in de laatste editie ook een inlegvel met instructies hoe te stemmen voor de beste verhalen uit de bundel.

– Lees verder –

Tweedehandsboeken

Kom lekker neuzen op onze bovenverdieping en vindt misschien net dat boek wat je altijd nog had willen lezen of je serie in je boekenkast alsnog compleet maakt. Natuurlijk voor een heel aantrekkelijke prijs.

Heb je zelf nog mooie pareltjes in je kast staan die je aan ons wil doneren, dan kun je contact met ons opnemen.

Engelstalige boeken

De Engelse boekens

De afdeling Engels wordt door gepensioneerd docent Engels, Frans Niesen verbeterd en uitgebreid.

Aanbod voor scholen

Wij werken aan een duurzame samenwerking met alle scholen in Nieuw-West. Het Cultureel Boekencentrum is voor u een betrouwbare leverancier en u bent voor ons een gewaardeerde klant.

– Lees verder –