Uitgelicht

Behoud de laatste boekhandel van Nieuw-West: word lid!

Coöperatief Cultureel Boekencentrum zoekt 100+ leden
Op 21 juli 2023 is Cultureel Boekencentrum Nieuw-West, een coöperatieve vereniging in oprichting, gestart met een campagne om leden te werven. Daarmee nodigt ze mensen uit om samen op een literair avontuur te gaan in het grootste stadsdeel van Amsterdam.

Krachten bundelen
Eind 2025 dreigt boekhandel Meck & Holt in Osdorp vanwege naderend pensioen te moeten sluiten. Daarmee zou in Nieuw- West, een stadsdeel zo groot als Haarlem, de laatste boekhandel verdwijnen. Een aantal klanten ging dat vooruitzicht aan het hart en besloot een coöperatieve vereniging op te richten. Annemarie Jongkoen en Petra Willemsteijn, twee van hen, hebben de intentie om de B.V. Meck & Holt voort te zetten. Het idee is dat Meck & Holt en Cultureel Boekencentrum Nieuw-West hun krachten bundelen en een twee-eenheid vormen met als doel een kansrijke boekhandel en een scala aan literaire activiteiten in Nieuw-West.

Lidmaatschap
Met de campagne roept het Cultureel Boekencentrum Nieuw-West geïnteresseerden op om een lidmaatschap te overwegen. Een lidmaatschap betekent een eenmalige bijdrage van €1.000,-.
Dit kan door meerdere mensen of ondernemers gefinancierd worden, maar komt op naam van één persoon te staan. Ook zijn giften mogelijk. Met de inleg van de leden neemt de coöperatieve vereniging een aandeel in de B.V. Meck & Holt en wordt de twee- eenheid gesmeed. Het streven is om 100+ leden te werven die samen het literaire leven van het stadsdeel een impuls geven.

Wat betekent het als mensen dit literaire avontuur aangaan?

Op zaterdag 2 december 2023 om 20.00 uur organiseert Cultureel Boekencentrum Nieuw-West in het theater van Perdu een informatiebijeenkomst voor mensen die overwegen lid te worden. En in het Amsterdamse hart van de poëzie brengen we poëzie uit Nieuw-West mee! Adres: Kloverniersburgwal 86.

Geïnteresseerd?
Vraag de nieuwsbrief of het intentieformulier aan via info@meckboek.nl of nkoers@kpnmail.nl.