Bezig met het laden van Events

« All Events

Leesclub over Ik ben vrij van Lale Gül  

juli 11 @ 19:00 - 21:30

Leesclubavond bij Meck & Holt

Hou je van boeken en praat je graag over wat je hebt gelezen? Wil je meer inzicht krijgen in romans? Kom dan naar de leesclubavond bij Meck & Holt! 

 

Leesclubavond over Ik ben vrij van Lale Gül

Donderdag 11 juli, 19.30 – 21.00

Boekhandel Meck & Holt, Tussen Meer 46 in Amsterdam 

Toegang: gratis. Aanmelden via mail 

 

In februari 2021 werd Nederland overdonderd door Ik ga leven, de openhartige, ontroerende en vlijmscherpe debuutroman van Lale Gül, waarin ze haar persoonlijke strijd tegen de verstikkende tradities en verwachtingen binnen haar streng religieuze gemeenschap beschreef. Lale verlangde naar vrijheid, en die zou ze krijgen. In Ik ben vrij blikt Lale terug op de eerste jaren van haar nieuwe leven. Dat heeft haar succes gebracht, prijzen, steun, nieuwe ontmoetingen en vriendschappen, en vooral vrijheid. Maar aan de andere kant is ze bedreigd en wordt ze uitgekotst door haar familie, vrienden van vroeger, de moslimgemeenschap en zelfs haar zusje, die nog wél gelovig is en met volle overtuiging een hoofddoek draagt. 

Lale Gül heeft een hoge prijs betaald voor haar vrijheid. Was die het waard? Kunnen wij lezers ons verplaatsen in haar strijd? Weet ze ons ervan te overtuigen dat ze de juiste keuzes heeft gemaakt? En wat vinden wij van deze jonge, eigenzinnige stem in de literatuur? Is het haar gelukt om ‘een diepgravende reflectie op de kracht van individuele vrijheid, de prijs van authenticiteit en de moed om tegen de stroom in te zwemmen’ te schrijven? 

Deze en andere vragen bespreken we o.l.v. Mechteld Jansen. Mechteld studeerde Moderne Nederlandse Letterkunde en is nu redacteur en boekvertaler Engels. Daarnaast geeft ze literaire rondleidingen met haar bedrijf Booklovers’ Tours, waarin ze vertelt welke boeken zich op allerlei locaties in de stad Amsterdam afspelen. 

In de pers:

‘Een verbluffend eerlijke inkijk in de belevingswereld van Gül.’ – de Volkskrant

‘(…) recalcitrant en ijdel puberproza. Op de spaarzame momenten dat Lale boven zichzelf uitstijgt en wél de nuance kan opbrengen – in gesprekken met haar zusje Defne, haar beste vriend Mert en haar geliefde Noah – komt alsnog de vraag op: welke rol kan Gül spelen in het publieke debat als ze is uitgeraasd? – Trouw

Lale Gül, Ik ben vrij

Prometheus, 2024

368 pag

Bestel hier als paperback, e-book of luisterboek

 

Je bent ook welkom als je het boek (nog) niet gelezen hebt (en geen bezwaar hebt tegen spoilers) 

Bestel hier het eerdere boek van Lale Gül   : Ik ga leven

Bovenstaande tekst kun je ook hier downloaden!

Details

Datum:
juli 11
Tijd:
19:00 - 21:30
Event categorieën:
,

Details

Datum:
juli 11
Tijd:
19:00 - 21:30
Event categorieën:
,