Bezig met het laden van Evenementen

« All Events

Leesclub Geen vaarwel vandaag

maart 14 @ 19:30 - 21:00

Leesclub – derde editie – 14 maart 2023

Hou je van boeken en praat je graag over wat je hebt gelezen? Wil je meer inzicht krijgen in romans? Kom dan naar de leesclubavond bij Meck & Holt!

 

Leesclubavond over Geen vaarwel vandaag van Daan Heerma van Voss

Donderdag 14 maart, 19.30 – 21.00

Boekhandel Meck & Holt, Tussen Meer 46 in Amsterdam

Toegang: gratis. Aanmelden via mail: info@meckboek.nl

 

Oskar van Bohemen, erfgenaam van een verdwenen fortuin en vader van drie kinderen, sterft onverwacht en zonder dat hij van iemand afscheid heeft kunnen nemen. In het leven van zijn ex-vrouw en hun drie kinderen was hij vrijwel afwezig geraakt, maar na zijn dood wordt hij alomtegenwoordig. Nu de kans op een verzoening of confrontatie verkeken is moeten de nabestaanden het doen met hun herinneringen, de spullen die hij heeft achtergelaten en de vele geheimen die naar de oppervlakte komen.

De kinderen moeten afscheid nemen van hun vader, maar gaandeweg komen ze erachter dat ze misschien wel voor het eerst met hem kennismaken. Zijn dood heeft bij ieder van hen iets in gang gezet, iets onontkoombaars, iets wat hun levens voorgoed zal veranderen.

Geen vaarwel vandaag is een grootse familieroman over afzwaaien en verwelkomen, over een gezin dat aan de vooravond staat van ingrijpende beslissingen die veel te lang uit de weg zijn gegaan.

Met Geen vaarwel vandaag won Daan Heerma van Voss de BNG Bank Literatuurprijs 2023. De jury was onder de indruk van ‘de wijze waarop deze roman van onze laureaat de nodige levensvragen oproept’. Welke levensvragen zijn dat precies, en geeft de roman ook antwoorden? Hoe zijn de personages opgebouwd? Vinden wij de bekroning terecht?

Deze en andere vragen bespreken we o.l.v. Mechteld Jansen. Mechteld studeerde Moderne Nederlandse Letterkunde en is nu redacteur en boekvertaler Engels. Daarnaast geeft ze literaire rondleidingen met haar bedrijf Booklovers’ Tours, waarin ze vertelt welke boeken zich op allerlei locaties in de stad Amsterdam afspelen.

 

In de pers:

‘Speels en emotioneel overtuigend. Een panoramisch uitwaaierend familieportret van dit soort is in ons taalgebied zeldzaam en associeer je eerder met een auteur als Jonathan Franzen. […] On-Nederlands goed.’ De Groene Amsterdammer

 ‘Met sprankelende dialogen en gevoel voor de complexe psychologie van zijn levensechte personages heeft Daan Heerma van Voss een ijzersterke roman afgeleverd.’ HP/De Tijd

 

Daan Heerma van Voss, Geen vaarwel vandaag

Atlas Contact, 2023

384 pag

Bestel hier als paperback of e-book

Je bent ook welkom als je het boek (nog) niet gelezen hebt (en geen bezwaar hebt tegen spoilers)

Details

Datum:
maart 14
Tijd:
19:30 - 21:00

Organisator

Mechteld Jansen ism Boekhandel Meck & Holt
Email
info@meckboek.nl

Locatie

Tussen Meer 46, Amsterdam

Details

Datum:
maart 14
Tijd:
19:30 - 21:00

Organisator

Mechteld Jansen ism Boekhandel Meck & Holt
Email
info@meckboek.nl

Locatie

Tussen Meer 46, Amsterdam